СВЕЧАНО ОТВОРЕНО МЕЂУНАРОДНО ОТВОРЕНО ПРВЕНСТВО ЦЕНТРАЛНЕ СРБИЈЕ У ПИРОТУ

У изузетном амбијенту Техничке школе, у Пироту је свечано оворено МЕЂУНАРОДНО ОТВОРЕНО ПРВЕНСТВО ЦЕНТРАЛНЕ СРБИЈЕ. На овом турниру, који ће се играти у наредних 8 дана, учествује 74 играча из 15 националних федерација, а међу њима и седам носилаца највише, велемајсторске титуле. Поребно је интересантан списак федерација, јер су учешће узели шахисти из Новог Зеланда, Сингапура, УСА, Киргизије, Иније, али и многих европских земаља.
На свечаном отварању, учеснике и госте поздравили су Драгана Пејић Ранђеловић, директор турнира, у име техничког организатора ШК „Част и слава“, затим Саша Јевтић, председник Скуштине ШС Централне Србије, Андрија Јоргић, генерални секретар ШС Србије, а турнир је прогласила отвореним Ивана Стаменовић, чланица Градског већа.
Управо је последњих двоје говорника повукло симболични први потез у партији између доајена Душана Рајковића и Турчина Карадемира.
Очекују нас занимљиве борбе за наградни фонд од 5.250 Евра, а у суботу је предвиђен и брзопотезни турнир. У првом колу фаворити играју против слабије рангираних играча, па се не очекују велика изненађења. Узбуђења тек предстоје.
Изборник