IN MEMORIAM: FM DEJAN BZENIĆ

IN MEMORIAM: FM DEJAN BZENIĆ  (18. 03.1956 – 30. 08. 2023)

Na žalost, danas nas je napustio još jedan izuzetan Trsteničanin.
U svojoj 67. godini preminuo je majstor fotografije i najbolji trstenički šahista svih vremena, FIDE majstor Dejan Bzenić .
Dejan je rođen 1956. godine u Čairima,selo kod Trstenika. Šahomse bavio od malih nogu po ugledu na svog oca Dragana, koji je takođe bio šahista.
Karijera duža od pola veka, uvek verna samo jednom klubu ŠK „Prva Petoletka“ – Trstenik. I pored mnogih ponuda većih i poznatijih klubova ostao je vezan za grad i klub u kome je postigao impresivne rezultate :
Višestruki amaterski prvak Srbije ,
-Amaterski prvak bivše Jugoslavije
– Pobednik mnogih turnira
-Prva tabla ekipe Trstenika od svoje 19 godine života.
Kruna njegove karijere je Finalni turnir prvenstva Jugoslavije 1991. g. u Banji Vrućici(BIH), na kome je postao prvi nosilac međunarodne titule FM u Trsteniku.
Smatran za veliki šahovski talenat, ravan Ljubojeviću i Gligoriću, nije dosegao velemajstorsku titulu, jer je imao i drugu strast – fotografiju. Njegove umetničke fotografije ostaće da naspodsećaju na njega . Posebno omiljeni motivi su mu bili zalazak i izlazak sunca, a za vreme jutrošnjeg nas je i napustio.
Za sobom je ostavio suprugu, dve ćerke i četvorounučadi.
Sahrana Dejana Bzenićaodržaćese u četvrtak u 12 časova na groblju u Čairima,opština Trstenik.
Teskt poslao: IA Miroslav Marković
Kako je igrao Dejan Bzenić kada je osvojio titulu FIDE majstora u Banji Vrućici 1991. godine u partiji protiv imenjaka Antića, sadašnjeg velemajstora i to kao vođa crnih figura.

Izbornik