Завршено 2. међународно отворено првенство ЦС – Димитровград 2023

Михаил Брјакин победник 2. Међународног отвореног првенства централне Србије

Руски велемајстор Михаил Брјакин, који однедавно наступа под српском заставом, победник је 2. међународног отвореног првенства централне Србије, које је у недељу завршено у Димитровграду. Победом у последњем колу против колеге по титули Небојше Ристића, Брјакин је први прошао кроз циљ, као једини такмичар са 7 поена из 9 партија, па му је уз прву награду припала златна медаља и пехар у трајном власништву. Друго место поделили су са 6,5 поена велемајстори Вјачеслав Тиличејев и Александар Делчев, који су брзо ремизирали у последњем колу. Друга награда и сребрна медаља припала је по додатним критеријумима члану домаћег ШK Цариброд, руском шахисти који однедавно наступа под српском заставом Тиличејеву, док је бугарски ас Делчев, члан ШK Част и слава из Пирота, морао да се задовољи трећим местом и бронзаном медаљом.
На свечаном затварању турнира, нараде добитницима (укупно 28 награда у различитим категоријама) уручили су генерални секретар ШС Централне Србије Миливоје Миливојевић и већник за спорт Општине Димитровград Славољуб Маноилов.
На 2. Отвореном првенству централне Србије учествовало је 52-је такмичара из 8 федерација. Организатор турнира био је ШСЦС, а технички организатор ШK Цариброд из Димитровграда уз подршку Општине Димитровград.

Комплетне резултате и статистику можете видети на линку:  РЕЗУЛТАТИ

Изборник