Завршено 1. међународно отворено првенство Центпалне Србије у шаху

ИНДИЈАЦ ПРАСАД ДУЛИПАЛА ЗАСЛУЖЕНИ ПОБЕДНИК!

После 8 дана занимљивих шаховских окршаја, у просторијама Техничке школе у Пироту завршено је 1. међународно отворено првенство Централне Србије у шаху.
Потпуно заслужено, са освојених 7 пена, без пораза, тријумфовао је интернационални мајстор из Индије Прасад Дулипала. Титулу је сачувао ремијем црним фигурама у последњем колу против Цветана Стојанова, бугарског колеге по титули:
– Други пут сам у Србији, а први пут у Пироту и одушевљен сам гостопримством домаћина и условима за игру. Част је победити на овако јаком турниру са великим бројем велемајстора. Ја за сада немам ни једну велемајсторску норму, али верујем да ће и оне ускоро доћи – задовољно је причао Дулипала после церемоније затварања.
Друго и треће место освојили су велемајстори Михаил Брјакин и Миша Папа, који су цео турнир играли у „горњем дому“, а њима уз раме, са нешто слабијим додатним критеријумима био је и први фаворим турнира Александар Делчев.
Победом на целемајстором Миланом Зајићем у последњем колу, пријатно је шестим местом изненадио пиротски ФИДЕ мајстор Бојан Тодоровић.
Истакла се и млада Анастасија Гроздановић, која је, уз трећу женску награду, освојила и 111 поена рејтинга.
Посебну награду, као најмлађи учесник, освојио је осмогодишњи Богдан Томић.
На церемонији свечаног затварања најуспешнијима је подељено 10 редовних и 12 специјалних награда у укупном износу од 5.250 Евра у динарској противвредности. Турнир је прогласила затвореним директор Драгана Пејић Ранђеловић, која је захвалила свим играчима што су узели учешће и изразила наду да ће уследити нова шаховска дружења у Пироту.
Резултати, табела и статистика могу се видети на линку:
Фото галерија:
Изборник