РЕДОВНА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ШС ЦЕНТРАЛНЕ СРБИЈЕ ДОДЕЉЕНА ПРИЗНАЊА И НАГРАДЕ ПОВОДОМ 25 ГОДИНА ПОСТОЈАЊА И РАДА

У хотелу Равни Гај код Кнића, у понедељак 1. маја, одржана је редовна седница Скупштине Шаховског савеза Централне Србије. Присуствовало је 30 делегата, од 54 колико броји Скупштина, а седница је имала радни и свечани део.

На радном делу Скупштине усвојени су Финансијски извештај и Извештај о раду за 2022. годину, а такође је и усвојен нови Статут Шаховског савеза Централне Србије. Нови Статут је исправио све техничке и суштинске мањкавости претходног Статута из 2017. године и представљаће модернизовани основ за рад савеза у наредном периоду.

Свечани део Скупштине организован је поводом 25 година постојања и рада Шаховског савеза Централне Србије. Наиме, овај савез основан је 26. октобра 1997. године и крајем прошле године напунио је четвртину века свог постојања и рада. Поводом овог великог јубилеја ШС Централне Србије је донео и Правилник о признањима и награђивању а расписан је био и Јавни позив за предлагање заслужних појединаца за доделу неке од предвиђених награда и признања. На основу предлога Комисије за доделу признања и награда и одлуке Управног одбора савеза на данашној седници су награде и додељене.

Прво је председник Скупштине, Саша Јевтић, уручио симболичне поклоне представницима свих присутних округа и то: Мачванског, Шумадијског, Златиборског, Браничевског, Борског, Поморавског, Нишавског, Пиротског, Јабланичког и Пчињског округа.
Затим је члан Комисије, Наташа Савић, прозвала редом све добитнике признања и награда, а присутнима или члановима њихових породица (постхумно) признања и награде уручила је Лидија Вучковић, председник ШС Централне Србије.

Dobitnici priznanja i nagrada su:
POVELJA i ostali pokloni ŠSCS
ALEKSDANDAR BATANJAC, jedan od osnivača ŠSCS i prvi predsednik ŠSCS
ZORAN BOJOVIĆ, četvrti predsednik ŠSCS u dva mandata
RADE MILOSAVLJEVIĆ, jedan od osnivača ŠSCS, član UO ŠSCS u više mandata i istaknuti šahovski radnik
DRAGAN ŽIVIĆ, istaknuti šahovski radnik i pedagog, član UO ŠSCS u više mandata
BOGDAN POPOVIĆ, istaknuti šahovski radnik i član UO ŠSCS u više mandata

ZLATNA PLAKETA ŠSCS
-MILUTIN KARAKLAJIĆ (posthumno), drugi predsednik ŠSCS, istaknuti šahovski radnik i dugogodišnji čelnik ŠS Srbije
-SELIMIR MANOJLOVIĆ (posthumno), treći predsednik ŠSCS, i istaknuti šahovski radnik
-MIODRAG MILIĆEVIĆ – MILIĆKO (posthumno), prvi predsednik Skupštine ŠSCS i to od osnivanja pa do 2009. godine
-ZORAN NOVOSELSKI, član UO ŠSCS u više mandata, selektor i istaknuti šahovski radnik
-DUŠAN COGOLJEVIĆ, predsednik ŠS Srbije, idejni tvorac Kumovijade i višegodišnji finansijer šahista
-MIODRAG PERUNOVIĆ, selector muške reprezentacije Srbije u drugom mandatu i svetski poznat i priznat šahovski trener
-SAŠA JEVTIĆ, istaknuti šahovski radnik, organizator velikog broja međunarodnih turnira i nosilac FIDE titula u sve 4 šahovske oblasti
-DUŠAN RAJKOVIĆ, velemajstor, legenda srpskog i jugoslovenskog šaha, osvajač mnogobrojnih medalja na međunarodnim takmičenjima

NOVČANA NAGRADA i ostali pokloni ŠSCS
-MILIVOJE MILIVOJEVIĆ – MIĆKO, istaknuti šahovski radnik, sekretar ŠSCS od 1999. godine pa do danas, zaposlen u ŠS Srbije od 1996. godine, pa do penzije 2022. godine.

Фото галерија

Изборник