Отворено међународно првенство ШС Централне Србије у брзопотезном шаху – Параћин 2023

УЧЕСТВОВАЛО 144 ИГРАЧА. ДОМИНАЦИЈА СТРАНАЦА.

свечано отварање

Шаховски савез Централне Србије, у сарадњи са Омладинским шаховским клубом „Параћин“, организовао је у петак 14. јула, у оквиру 16. Међународног шаховског фестивала „Параћин 2023“, Отворено међународно првенство ШС Централне Србије у брзопотезном шаху за 2023. годину.

Учешће је узело 144 играча из 22 државе Европе и света. Између осталих наступило је 5 велемајстора и 8 интернационалних мајстора. Одиграно је 11 кола са темпом игре од 3 минута + 2 секунде по потезу.

На крају турнира 4 играча поделило је прво место са по 9 освојених поена, а додатни критеријуми одлучили су о распореду медаља.
Победнички пехар и златну медаљу однео је ГМ Пранеш М из Индије. Друго место и сребрна медаља такође одлазе у Индију. Дванаестогодишњи Етхан Ваз уједно представља и најпријатније изненађење турнира. Треће место припалу велемајстору Никити Петрову из Русије који од скоро наступа под заставом Црне Горе.
Најбољи представници из Србије били су ГМ Иван Иванишевић на 5. месту и пријатно изненађење Владимир Ташић на 7. месту који су сакупилио по 8,5 поена.

Десет првопласираних играча добило је новчане награде, а награђени су и:
Диана Преобразхенскаја из Русије, као најбоље пласирана шахисткиња,
Србољуб Миловановић, као најбоље пласирани ветеран и
ИМ Артем Усков из Русије, као најбоље пласирани млади играч.

Награде најбољима уручио је Илија Кнежевић, потпредседник Шаховског савеза Централне Србије у присуству Миливоја Миливојевића, секретара ШСЦС.

Комплетна статистика:  РЕЗУЛТАТИ

Изборник