ОТВОРЕН 24. КАДЕТСКИ ФЕСТИВАЛ ШАХОВСКОГ САВЕЗА ЦЕНТРАЛНЕ СРБИЈЕ

На базенима „Престиж“ у Параћину почео је 24. Кадетски фестивал Шаховског савеза Централне Србије. До 15. фебруара, на 9 различитих турнира снаге ће одмерити 125 младих шахиста и шахисткиња (82 дечака и 43 девојчице).

Отварање фестивала започело је минутом ћутања којим је одата почаст недавно преминулом Александру Курћубићу, потпредседнику ШС Србије и истакнутом шаховском раднику из Нове Вароши. Директор фестивала, Саша Јевтић је, у име техничког организатора и судијског колегијума, поздравио све присутне, саопштио најважније информације и пожелео срећу и добар резултат свим такмичарима.

Председник ШС Централне Србије, Лидија Вучковић, је у име савеза, бираним речима поздравила све младе шахисте и истакла жељу савеза да ово такмичење буде фестивал младости и шаха. Затим је истакнутом међународном шаховском судији, Браниславу Шухартовићу, уручила плакету и пригодан поклон савеза, за више деценијски рад на популаризацији шаха на територији централне Србије.

У име локалне самоуправе свим присутнима се обратио и такмичење прогласио отвореним, Милан Симић, заменик председника општина Параћин. Милан Симић и Лидија Вучковић су симболично повукли први потез на првом столу такмичења омладинки.

Изборник