Одржано екипно првенство Централне Србије у убрзаном и брзопотезном шаху за 2022. годину

Екипно првенство Централне Србије у убрзаном и брзопотезном шаху одржано је у Пожаревцу, у хотелу „Дунав“ од 13. до 15. маја 2022.

На екипном убрзаном турниру наступило је укупно 7 екипа, ШК „АШК“, Аранђеловац, ШК „Рудар“ Костолац, ШК „Чигота“ Чајетина, ШК „ВГСК“ Велико Градиште, Смедеревски ШК, Пожаревачки ШК и БШУ Божевац. Након одиграних 6 кола ШК „АШК“ из Аранђеловца убедљиво је освојио прво место са свим победама. Друго место заузела је екипа ШК „Рудар“ из Костолца док је треће место припало шахистима ШК „Чигота“ из Чајетине који су и најпријатније изненађење турнира.

Прве четири екипе на убрзаном шаху пласирале су зе Куп „Светозара Глигорића“ који ће се одржати од 31. маја до 3. јуна 2022. године у Параћину.

Шаховски савез Централне Србије ће за ове четири екипе сносити трошкове пансиона и то: за побeдничку екипу за пет особа, за другопласирану четири особе, за трећепласирану три особе и за четвoропласирану две особе.

Табела са резултатима:

У недељу, 15. маја одржано је и Екипно првенство Централне Србије у брзопотезном шаху. Иако се очекивао већи број екипа, услед отказивања пред почетак такмичења наступило је седам екипа. Након освојеног првог места на убрзаном првенству ШСЦС, шахисти ШК „АШК“ из Аранђеловца освојили су пехар и у овој дисциплини. Друго место, са само пола поена мање по додатном критеријуму, припало је шахистима ОШК „Параћин“ из Параћина док је треће место поново освојила екипа ШК „Чигота“ из Чајетине.

Пехаре и медаље победницима је уручио Мирољуб Мердовић, председник Такмичарске комисије ШСЦС.

Табела са резултатима (брзопотезно)

Фото галерија:

Изборник