ИН МЕМОРИАМ Љубиша – Љуба Ненадовић (1954-2022)

Отишао је још један, из плејаде шахиста и шаховских радника Љубиша – Љуба Ненадовић (1954), који је данас сахрањен на месном гробљу у Владимирцима. Био је дугогодишнињи члан Шабачког ШК а касније шахиста и председник ШК Владимирци, са чијим је клубом био и троструки вицешампион државе са неиспуњем жељом да буде
екипни првак државе.

Као такмичар био је вишеструки првак Шапца и Владимираца као један од најбољих шахиста Подрињско – колубарског региона. Другујући са њим увек смо осећали духовну обнову уређене људске вредности које је лежерно и поносно носио.

Био је велики шмекер, џентлмен, никад злобан, са добрим намерама, сатканим у непоновљив, али препознатљив стил. Његов светли лик, оптимизам и визионарство, већ путују у будућност, као идеал и путоказ које ће надживети.

Изгледа да су се морале добро удружити опаке болести, које су произвеле невоље, да би га отеле од нас, али никад неће уништити његов дух и понос јер све што је часно било је у његовој души.

Твојој породици нека буде понос, што су те таквог имали, а ми шаховски радници и такмичари с поштовањем чуваћемо успомену на тебе, твоју доброту и подршку коју си нам несебично давао.

Сећање на тебе биће јаче од времена заборава.

Аутор: Мирољуб Мердовић

Изборник