ИН МЕМОРИАМ МК Зоран Милутиновић – Бајко (29.03.1968. – 24.09.2022.)

 

После краће болести, преминуо је МК Зоран Милутиновић – Бајко, из Блаца. Дипломирани правник, мајсторски кандидат, алфа и омега шаха у Блацу и Топличком округу и званични менаџер вишеструког првака света, Анатолија Карпова.
Зоран је оставио неизбрисив траг на простору јужне Србије као организатор бројних кадетских манифестација, шаховских симултанки и гостовања врхунских шахиста, пре свега бившег првака света, ВМ Анатолија Карпова.
Млади шахисти су радо играли турнире попут Балканских кадетских рапида или Кадетских јужне Европе, јер се знало да ће на тим турнирима бити врхунска организација и прелепи пехари и медаље. Памтићемо кадетске турнире у Пролом Бањи, Лесковцу, на Облачинском језеру, Прокупљу и у Блацу.
Широм Србије, као и на простору бивше СФРЈ, огранизовао је шаховске симултанке и мечеве, вишеструком прваку света, Анатолију Карпову.
Као први човек ШК “Јастребац” Блаце, успешно је деценијама водио клуб а памтиће се вечито изванредна манифестација прославе 60. година клуба.
Имао сам ту част и привилигију да годинама сарађујемо и да будем део твог тима, који је организовао шаховске догађаје, који су били веома важни на шаховској мапи наше земље.
Вечна ти слава, мој друже
Драган Живић, ФМ, ФТ и ИА

Изборник